Haas vecht zich naar podium: 'Wist niet eens waar ik eindigde'

Nathan Haas werd vanochtend tweede op Willunga Hill. De Australiër van Dimension Data verzekerde zich van de derde plaat...

Haas vecht zich naar podium: 'Wist niet eens waar ik eindigde'
  • Nathan Haas Nathan Haas

Nathan Haas werd vanochtend tweede op Willunga Hill. De Australiër van Dimension Data verzekerde zich van de derde plaats in het klassement.

"Ik vind het echt geweldig wat er allemaal is gebeurd", reageerde de renner van Dimension Data achteraf op de website van zijn ploeg. "Toen ik over de streep kwam was ik de tel kwijt. Ik wist niet hoeveel renners er nog voor me zaten."

Op de slotklim van Willunga Hill scheidde een groep van zeven renners zich af, waarbij geen Haas te bekennen was. "Na een kilometer op de slotklim, met nog dik twee kilometer te gaan, had ik een heel erg slecht moment." Op dat moment leek de zege al gevlogen voor de Australiër. Dat hij nog tweede kon worden, was een grote prestatie.

Ademhaling

"Toen ik moest lossen dacht ik: 'niet weer hè!' Ik heb tijdens de winter ademhalingsoefeningen gedaan. Deze heb ik geleerd van een zwemcoach." Die oefeningen hielpen de thuisrijder van Dimension Data. "Die oefeningen zaten in mijn achterhoofd. Ik ben gaan terugvallen op die oefeningen en er kwam weer wat zuurstof in mijn benen."

Vanaf dat moment ging het beter met Haas. "Ik bleef maar renners inhalen. Ik stelde mezelf de vragen die ik mezelf wilde stellen. Wanneer je jezelf afvraagt of het pijn doet en of je door die pijn heen kunt, wil je onderbewustzijn dit altijd. Ik stelde vandaag gewoon de goede vragen, toen heb ik de grote plaat erop gelegd en heb ik alles gegeven."

Foto