Gesink na koninginnenrit Down Under: 'Met de vorm zit het goed'

Robert Gesink werd vanochtend negentiende in de koninginnenrit van de Tour Down Under. Hij staat nu elfde in het algemee...

Gesink na koninginnenrit Down Under: 'Met de vorm zit het goed'
  • Afbeelding van Robert Gesink Robert Gesink

Robert Gesink werd vanochtend negentiende in de koninginnenrit van de Tour Down Under. Hij staat nu elfde in het algemeen klassement.

In een grote groep favorieten kwam Gesink in het wiel van beste Nederlander Wilco Kelderman als negentiende over de streep. Zeventien renners eindigden in de grote groep, waardoor een groter aantal klassementsrenners nu dicht bij elkaar staan. De Nederlander van Team LottoNL-Jumbo staat elfde.

"Het was een mooie etappe vandaag", begint Gesink zijn relaas op de website van de Nederlandse WorldTour-formatie. "Eerst legden we vijf plaatselijke ronden af, een parkoers rond Stirling. Dat was een lastig circuit, maar er werd niet echt doorgereden." Jasha Sütterlin (Movistar) kwam alleen op kop te liggen, waardoor geen hoog tempo nodig was. "Pas toen we richting de slotklim reden, begon het wringen, duwen en trekken."

Beslissing op Willunga Hill

In dat gewring slaagde Team LottoNL-Jumbo erin Gesink goed af te zetten aan de voet van de steile laatste anderhalve kilometer. "We zaten in goede positie en zijn volle bak omhoog gereden. Dat was in de slotkilometers ook wel te zien. De vermogens lagen hoog."

De Varssevelder was tevreden met zijn prestatie: "Dat de vermogens hoog lagen betekent niet alleen dat het niveau hoog ligt, maar ook dat ikzelf een goede vorm heb. Dat geeft vertrouwen voor de vijfde etappe met aankomst op Willunga Hill." Gesink heeft 29 seconden achterstand op Porte. "Die stak er bovenuit vandaag", zegt ploegleider Addy Engels. "De ploeg heeft Robert vandaag goed ondersteund, waardoor er verder niet veel gebeurde." Engels kijkt alvast vooruit naar de rest van de week. "De komende dagen worden hoogstwaarschijnlijk sprintetappes. Zaterdag wordt het belangrijk, dan valt de beslissing op Willunga Hill."

Foto's: Cor Vos