Jens Voigt haalt geld op voor kankerfonds met Everest Challenge

Jens Voigt heeft zijn Everest Challenge succesvol afgerond. De Duitser haalde in Berlijn ruim 25.000 euro op voor het ka...

Jens Voigt haalt geld op voor kankerfonds met Everest Challenge

Jens Voigt heeft zijn Everest Challenge succesvol afgerond. De Duitser haalde in Berlijn ruim 25.000 euro op voor het kankerfonds.

Dat maakte Voigt zelf bekend op Twitter. De ex-renner begon maandagavond in Berlijn aan zijn Everest Challenge: 8.848 hoogtemeters rijden voor het goede doel. De 8.848 hoogtemeters zijn het equivalent van de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld.

Vooraf was het doel van de Duitser om ongeveer 10.000 euro in te zamelen voor een kankerfonds. Dat zou hij doen met een ongeveer 24 uur durende tocht, met rondjes over de Teufelsberg in Berlijn. Dat is zijn trainingsberg. Voigt zou dan ongeveer honderd trainingsrondes nodig hebben. "Ik doe ongeveer 12 minuten over een rondje van vier kilometer en trek er in totaal 24 uur voor uit, inclusief pauzes", aldus de Duitser vooraf.

Everest-omstandigheden

Het weer waarmee Voigt te maken kreeg leek alvast op dat van de Mount Everest. Maandagochtend begon het namelijk ineens te sneeuwen.

"Wakker worden met de eerste sneeuw van deze winter, dat op de ochtend van mijn Everest Challenge", Tweette de Duitser. "Maar het is maar een beetje sneeuw toch? Dit wordt leuk." En dat het leuk werd, bleek achteraf. Uiteindelijk reed Voigt in 27 uur de vooraf bepaalde 8.848 hoogtemeters. Daar was hij maar al te blij mee, zeker toen bleek dat de Duitser ruim 25.000 euro had opgehaald. Meer dan het dubbele dan het vooraf gestelde doel. Tijdens de Everest Challenge konden mensen via een website geld doneren.

"Klaar, gedaan!" meldde Voigt op Twitter. "8.845 meter klimmen, 27 uur met wat kleine pauzes op de fiets. Meer dan 25.000 euro opgehaald. Geweldig gedaan iedereen!" De Duitser was blij met zichzelf en de steun. Wie weet wat de volgende gekke stoot is die hij gaat uithalen.

Foto: Cor Vos