Swift denkt volgend jaar gewoon actief te zijn in WorldTour

Ben Swift is volgend jaar een van de kleppers van Tj Sport, maar hij tast nog in het duister over de status van het team...

Swift denkt volgend jaar gewoon actief te zijn in WorldTour
  • Ben Swift Ben Swift

Ben Swift koos deze winter voor een overstap naar TJ Sport, de opvolger van Lampre-Merida. Maar het oorspronkelijk Chinese project had de papieren nog niet op orde en kreeg daardoor (nog) geen licentie voor de WorldTour. Toch blijft Swift optimistisch over de toekomst. "Ik heb begrepen dat we volgend jaar actief zijn in de WorldTour", laat hij Cyclingnews weten.

Afgelopen week sijpelden er berichten door dat het project financiers heeft gevonden uit Abu Dhabi waardoor de toekomst dan toch gewaarborgd zou zijn. "Ik heb het team een bericht gestuurd toen ik hoorde dat het de goede kant opging. Het team zei dat we het binnenkort te horen krijgen, maar dat ze het juiste protocol wat betreft de sponsors afwachten. Om eerlijk te zijn tast ik net zo in het duister als iedereen. Ik heb alleen gelezen wat er in de pers is verschenen en ik hoop dat ze ons niet op de hoogte hielden omdat ze hard aan het werk waren."

De nummer twee van de jongste Milaan-Sanremo wordt dan wel niet volledig op de hoogte gehouden, maar de Brit gelooft dat hij volgend jaar gewoon op het hoogste niveau actief zal zijn. "Ik was afgelopen week in Italië en daar heb ik mijn fiets opgehaald. Ze zeiden dat ze wachten op informatie van de UCI. Ik ben er niet echt op doorgegaan, maar ik heb begrepen dat we volgend jaar actief zijn in de WorldTour en dat het volgens de eerste plannen verloopt, alleen met iemand anders achter de ploeg. Ik heb in ieder geval mijn fiets. Ik weet alleen niet of het in dezelfde kleuren zal blijven."

Foto: Cor Vos