Dowsett wil op herhaling voor werelduurrecord

Alex Dowsett wil nogmaals een aanval doen op het werelduurrecord. De Brit slaagde er vorig jaar al in, maar een maand la...

Dowsett wil op herhaling voor werelduurrecord
  • Alex Dowsett Alex Dowsett

Alex Dowsett wil nogmaals een aanval doen op het werelduurrecord. De Brit slaagde er vorig jaar al in, maar een maand later verpulverde Bradley Wiggins zijn tijd.

Alex Dowsett zit tijdens het off-season zijn nieuwe doelen voor het nieuwe jaar op te sommen. Een daarvan is het werelduurrecord.

"Wat ik graag wil doen, is een nieuwe poging wagen om het werelduurrecord te verbreken", zegt Dowsett tegen Cyclingnews. "Heel wat mensen bij Movistar willen dat ik het doe, maar het daadwerkelijk geregeld krijgen is logistiek ingewikkeld."

De Britse tijdritspecialist van Movistar legde vorig jaar mei in Manchester 52,937 kilometer binnen één uur af. Dat was 446 meter meer dan het oude record van Rohan Dennis. Maar een maand later verpulverde een andere specialist en landgenoot, Bradley Wiggins, dat record met 54,526 kilometer.

Dowsett: "We gaan het op dezelfde manier aanpakken als de vorige recordpoging. We kijken alleen naar het verbreken van het record, geen ego’s, niet proberen te showen hoe goed we zijn. We willen alleen dat record en dat gaan we op de meest conservatieve en risico vrije manier proberen."

Foto: Getty Images