Filippo Ganna overweegt aanval op werelduurrecord

Dat wordt vliegen als-ie het echt gaat doen!

filippo ganna
  • Filippo Ganna Filippo Ganna

Victor Campenaerts moet vrezen voor zijn werelduurrecord. Niet alleen omdat de Brit Alex Dowsett daadwerkelijk een poging gaat wagen om de 55,089 kilometer van de Belg uit de boeken te fietsen aanstaande 3 november in Mexico (op de bekende wielerbaan van Aguascalientes op zo'n 1900 meter boven zeeniveau).

Nee, Campenaerts zal zich toch vooral in z'n koffie hebben verslikt toen hij hoorde dat ene Filippo Ganna interesse heeft in het record dat lange tijd niet zo hot was onder wielrenners. In de Gazetta dello Sport liet de Italiaanse wereldkampioen tijdrijden zich er onlangs over uit.

"Ik heb al eens een test gedaan in Montichiari na de Giro, na een hoogtestage. Ik reed toen maar dertig minuten, dat was ook al echt loodzwaar. Alles zal zeer goed gepland moeten worden, maar ik hoop ooit nog eens een fles prosecco te kunnen openen op het vieren van het werelduurrecord. We zullen zien in de toekomst", aldus Ganna.

De Italiaan zou de ideale kandidaat zijn om het werelduurrecord zeer scherp te zetten. Niet alleen vanwege zijn enorm grote motor, maar ook vanwege z'n ervaring op de baan - in Tokio pakte hij nog goud met de Italiaanse ploeg op de ploegenachtervolging.