Riis: 'Tinkov wantrouwde mijn respect binnen het team'

Riis: 'Tinkov wantrouwde mijn respect binnen het team'

Bjarne Riis heeft gereageerd op alle kritiek aan zijn adres door Oleg Tinkov. De Russische teameigenaar liet geen mogelijkheid onbenut om de voormalige Deense ploegbaas te beschimpen. Riis liet lange tijd alles over zijn kant gaan maar zei er tegen Cyclingnews toch enkele woorden over.

"Natuurlijk was ik teleurgesteld over hetgeen Tinkov over mij heeft geroepen. Ik had graag gewild dat hij iets meer klasse zou tonen, maar hij doet hij wat wil. Verder hebben we afgesproken dat we niets over de scheiding zouden zeggen en ik heb de intentie om me aan die afspraak te houden. Tinkov heeft zich niet aan die afspraak gehouden en natuurlijk zou ik dat ook kunnen doen, maar daar heb ik geen enkele behoefte aan."

Waarom het mis ging is ook Riis niet duidelijk. "Ik denk dat het met zijn jaloezie te maken heeft. Ik genoot het respect van de renners en de andere werknemers. Respect moet je verdienen en het is niet iets dat je kunt kopen. Ik snap nog steeds niet waarom het zo mis heeft kunnen lopen. Ik kom uit een wereld waar mensen met elkaar praten als er een probleem is, maar dat was nu op de en of andere manier niet mogelijk. Op een gegeven moment was ik er zat van en heb ik gevraagd om een regeling te treffen. Ik ben dus niet ontslagen, zoals veel journalisten het opschrijven."