WK-ganger Cavendish kampt met maag- en darmklachten

Mark Cavendish is niet fit. De beoogde kopman van het Britse kamp kampt met maag- en darmklachten die hem al sinds 25 se...

WK-ganger Cavendish kampt met maag- en darmklachten
  • Afbeelding van Mark Cavendish Mark Cavendish

Mark Cavendish is niet fit. De beoogde kopman van het Britse kamp kampt met maag- en darmklachten die hem al sinds 25 september van de fiets af houden. En het WK nadert rap.

Mark Cavendish wil op zondag 16 oktober zijn tweede regenboogtrui aan zijn immense truiencollectie toevoegen. Maar maag- en darmklachten houden de Brit van Dimension Data van een ideale voorbereiding op het WK.

Cav is al sinds 25 september niet fit. In de Gran Premio Bruno Beghelli moest hij noodgedwongen opgeven en sindsdien heeft hij niet meer op de fiets gezeten.

"Nadat hij in de GP Beghelli na zeventig kilometer moest opgeven, is hij meteen naar een dokter gegaan. Uit dat onderzoek kwam naar voren dat hij last had van buikgriep. Dat maakt het lastig met het oog op het WK", zei ploegleider Rolf Aldag eerder aan Radsport News.

Maandag stond de Sparkassen Münsterland Giro op het menu, vandaag Parijs-Bourges en zondag Parijs-Tours. Maar bij de eerste twee koersen moest verstek laten gaan en het is ook onzeker of Cavendish dit weekend aan de start staat van de oude eendagsklassieker.

Foto: Cor Vos