Groenewegen de snelste in Tour de l'Eurometropole

Dylan Groenewegen heeft zijn elfde overwinning van het seizoen behaald. De sprinter was de beste in de Tour de l'Euromet...

Groenewegen de snelste in Tour de l'Eurometropole
  • Afbeelding van Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen heeft nog maar een overwinning toegevoegd aan zijn palmares. De sprinter van LottoNL-Jumbo was de beste in de Tour de l'Eurometropole. Hij bleef Oliver Naesen en Tom Boonen voor in België. 

Doordat er voldoende wind stond om waaiers te trekken, was de openingsfase uiterst vermakelijk. Er ontstond een kopgroep van achttien renners, waarbij vooral Etixx-Quick Step goed was vertegenwoordigd. Zij hadden twee snelle mannen in de voorste gelederen, namelijk Boonen en Fernando Gaviria. Ook Groenewegen, Naesen, Yves Lampaert en Jurgen Roelandts zaten onder andere voorin. Lampaert ging vervolgens vanuit de kopgroep alleen op avontuur, hij kreeg Naesen en Maarten Wynants met zich mee, maar de Belg van LottoNL-Jumbo werkte niet mee met zijn landgenoten.

Toch waren de aanvallers dichtbij de zege, maar met de finish in zicht werden ze toch nog teruggefloten. Jens Debusschere probeerde het van heel ver, maar Groenewegen wist hem nog te overvleugelen. Dat ging niet zonder consternatie, want nummer twee Naesen was niet blij met de sprint van de Amsterdammer, maar de jury vond de sprint van Groenewegen door de beugel kunnen. Voor de Nederlands kampioen betekent het zijn elfde overwinning van dit seizoen.

Foto: Cor Vos