Gesink: "Ik ben erg tevreden met een zevende plek"

Robert Gesink was gisteren de enige Nederlander die een rol van betekenis speelde in de finale van de Ronde van Lombardi...

Gesink: "Ik ben erg tevreden met een zevende plek"
  • Afbeelding van Robert Gesink Robert Gesink

Robert Gesink was gisteren de enige Nederlander die iets kon betekenen in de finale van de Ronde van Lombardije. De kopman van LottoNL-Jumbo schoot de finale zelfs in gang met een aanval op zo'n zestig kilometer van de meet. Uiteindelijk werd de Achterhoeker zevende. "Daar ben ik erg tevreden mee."

"Het was een pittige dag, maar ik voelde me goed. De koers was erg lang en het is weinig stilgevallen." Op zestig kilometer van de meet besloot Gesink aan te vallen vanuit de groep met favorieten. "Ik besloot vroeg te gaan, omdat ik mij goed voelde, maar ook zeker met het oog op de zware klimmen die nog zouden komen. Het was een goede beslissing en al vrij snel kwamen de topfavorieten aansluiten. Vanaf dat moment was het vooral volgen."

In een afdaling maakte Gesink echter een klein slippertje waardoor hij een gat moest laten. Dat was precies op het moment dat de beste vier zich afscheidde van de groep met favorieten. "Die vier mannen waren gewoon sterker dan ik. In onze groep zaten ook nog eens veel ploeggenoten van de mannen vooraan en dan weet je dat het lastig wordt om de voorste groep terug te pakken. Op het laatste klimmetje in Bergamo ben ik vol gegaan en daarna kon ik nog mooi naar de zevende plek sprinten. Na de ellende aan het begin van het jaar heb ik het goed af kunnen sluiten met een goede Vuelta en een mooie uitslag in Lombardije. Nu even ontspannen en dan plannen maken voor 2017."

Foto: Cor Vos