Teenblessure belemmert Van Aert niet in Amerika

Wout Van Aert heeft ook de tweede wereldbeker in Amerika op zijn naam geschreven. Ondanks zijn teenblessure was de werel...

Teenblessure belemmert Van Aert niet in Amerika
  • Afbeelding van Wout van Aert Wout van Aert

Vooraf was er de twijfel of wereldkampioen Wout Van Aert wel aan de start zou verschijnen in Iowa. De Belg kampt immers met een barst in zijn teen, maar daar was tijdens de wedstrijd niets van te merken. De jongeling was duidelijk de beste. Kevin Pauwels en Laurens Sweeck werden respectievelijk tweede en derde. 

De snelle starters probeerden in het begin van de wedstrijd direct een gat te slaan. Van Aert piepte of kraakte echter geen moment bij een aanval van onder andere zijn landgenoot Tom Meeusen. De beste veldrijder van de wereld raakte toch achterop, omdat hij te maken kreeg met mechanische problemen. Op dat moment hadden de Belgische talenten Quinten Hermans, vorig jaar Europees kampioen bij de beloften, en Michael Vanthourenhout brutaal de leiding genomen, maar het duo kon hun inspanning niet volhouden.

Daarvan wist Sweeck te profiteren. De renner van ERA-circus kreeg de koppositie in de schoot geworpen, maar Van Aert was inmiddels al op de weg terug naar de kop van de koers. Van Aert ging met nog twee ronden te gaan op en over Sweeck en soleerde vervolgens naar de overwinning. Voor Van Aert betekent het de tweede overwinning in de Wereldbeker, eerder deze week was hij ook al de beste in Las Vegas. Beste Nederlander in Iowa was Corné van Kessel op een zesde plek.

Foto: Cor Vos