Van Aert ondanks teenblessure toch van start in wereldbekercross Iowa

Wout van Aert start morgenvroeg in de wereldbekerveldrit van Iowa. De Belg doet dat met een barst in de teen, maar wil h...

Van Aert ondanks teenblessure toch van start in wereldbekercross Iowa
  • Wout van Aert Wout van Aert

Wout van Aert start morgenvroeg in de wereldbekerveldrit van Iowa. De Belg doet dat met een barst in de teen, maar wil het risico nemen.

Dat stelt de wereldkampioen tegen Sporza. Tijdens de eerste cross in de strijd om de wereldbeker afgelopen donderdag kwam Van Aert ten val. De Belg won uiteindelijk de cross in Las Vegas, maar hield er wel een barst in zijn teen aan over.

"Ik kan de blessure niet erger maken door te starten in Iowa", aldus de wereldkampioen. Hij kwam op de trappen ten val en leek er even last van te hebben. Vervolgens zette de Belg zijn weg voort en degradeerde hij alsnog de tegenstand.

Pijnstillers

Het was nog niet zeker of Van Aert zou starten in Iowa. Vrijdag trainde de Belg, waarna hij de beslissing nam wel te starten zondag. "De training ging goed", aldus de winnaar van de proloog in de Baloise Belgium Tour. "Ik had nog veel pijn om op de pedalen te staan. Daarvoor heb ik pijnstillers genomen."

De Belg hoopt de zaterdag pijnloos door te komen. "Het staat in ieder geval vast dat ik start in Iowa. Ik moet de pijn verbijten tijdens de cross, maar ik kan niets verkeerds doen. De dokters verzekerden me dat ik de blessure door te fietsen niet erger maak." Van Aert heeft de wereldbekerranking ook dit jaar als een van de hoofddoelen. "Dat ik daags na de cross pijn ga hebben, neem ik dan voor lief."