Boy van Poppel verlengt contract bij Trek-Segafredo

Boy van Poppel blijft aan boord bij de ploeg van Trek-Segafredo. De oudste van de broers Van Poppel tekende bij voor twe...

Boy van Poppel verlengt contract bij Trek-Segafredo
  • Trek-Segafredo Trek-Segafredo

Boy van Poppel blijft aan boord bij de ploeg van Trek-Segafredo. De oudste van de broers Van Poppel tekende bij voor twee seizoenen.

Dat maakte zijn werkgever vanmiddag bekend in een persbericht. Van Poppel kwam in 2014 samen met zijn jongere broer over van Vacansoleil-DCM. Na de toevoeging van Koen de Kort staat het aantal Nederlanders bij Trek-Segafredo op drie. De andere is Bauke Mollema.

"Ik ben blij twee jaar te hebben bijgetekend bij deze geweldige ploeg", verklaart de 28-jarige renner op de website van Trek-Segafredo. "Ik wil de komende jaren van grote waarde zijn voor de ploeg. In de klassiekers, maar ook in andere wedstrijden. Ik wil onze kopmannen ondersteunen en de lead-out voor de sprints verzorgen."

Vertrouwen

De oudste van de zonen van Jean-Paul van Poppel voelt zich goed bij de Amerikaanse ploeg. "De ploegleiders en mijn ploeggenoten hebben veel vertrouwen in me. Dat stimuleert me nog meer om iedere dag mijn best te doen. Ik ben daardoor ook erg tevreden in deze ploeg."

Manager Luca Guercilena erkent de waarde van de Nederlander. "De laatste jaren is Boy steeds meer in de ploeg gegroeid. Hij heeft heel veel bijgeleerd. Voornamelijk in de klassiekers, maar ook in de lead-outs. Hij heeft meer zekerheid gekregen op dat gebied. Volgend jaar zal hij ook weer van grote waarde zijn. Niet alleen voor Giacomo Nizzolo, ook voor John Degenkolb."