Trek-Segafredo rouwt om plotseling overleden mecanicien: 'Rust in vrede, vriend'

Bauke Mollema en co verliezen een markant mecanicien, die z'n collega's verblijdde met zang.

trek-segafredo
  • Trek-Segafredo Trek-Segafredo

Terwijl het wegseizoen weer langzaam op gang komt met deze week al enkele kleine koersen en aanstaande zondag het debuut van Bauke Mollema in de GP Marseillaise staat de wereld voor Trek-Segefredo ook een beetje stil.

Bij de (op papier) Amerikaanse ploeg kwam namelijk het verschrikkelijke nieuws binnen dat de Portugese mecanicien José Edoardo Santos plotseling is overleden aan een hartaanval. Dit schrijft Trek-Segafredo op en bericht op z'n eigen website. Portugese media melden dat hij onwel werd tijdens een fietstocht. Santos werd 55 jaar.

De Portugees, die beter gekend was onder z'n bijnaam Pepinho, was elf jaar in dienst bij de ploeg en was een zeer bekende verschijning in de wielerwereld, want daarvoor werkte hij al bij verscheidene andere teams in de World Tour (Radioshack, Astana).

Veel leden van Trek-Segafredo, renners en begeleiding, laten op sociale media iets van zich horen, onder wie Bauke Mollema. 'Rust in vrede, vriend', schrijft hij in een tweet.

De ploeg zelf deelde in het In Memoriam op de site een tweet waarin Pepinho gepassioneerd de fado zingt. "Hij was over het algemeen een rustig persoon, maar soms brak hij daarmee en trakteerde hij zijn collega's opeens op gepassioneerde wijze op de fado, de Portugese traditionele liederen."

"Hij was een zeer gerespecteerd collega en lid van de wielergemeenschap en zal zeer worden gemist. Pepinho stond bekend om hoe hij altijd z'n rust bewaarde. In deze moeilijke tijden steunen we zijn familie en naasten", voegen ze nog toe.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.