Video | Trek-renner Mattias Skjelmose maakt in Catalonië flinke smak in ravijn, klautert eruit en vraagt meteen om nieuwe fiets

Even bijkomen omdat je net een doodsmak in het ravijn hebt gemaakt? Nee hoor, meteen om een nieuwe fiets vragen en doorrrrrr. Wielrenners...

mattias skjelmose mads pedersen
  • Trek-Segafredo Trek-Segafredo

Na een val van een wielrenner in het ravijn zit de schrik er vaak behoorlijk bij mensen die het op tv zien gebeuren. Het gebeurt helaas net iets te vaak: een renner die een bocht mist, over een muurtje valt en uit beeld verdwijnt. Valverde maakte in de Vuelta van vorig jaar een flinke smak en brak daarbij zijn sleutelbeen; David Dekker kwam er dit seizoen in de Ronde van Valencia alleen met wat kleerscheuren af.

Gisteren was het opnieuw raak: Mattias Skjelmose van Trek-Segafredo ging over een muurtje heen en belandde in het ravijn (met rood omcirkeld zie je hem vallen in onderstaand filmpje).

De jonge Deen (21) klauterde er echter met fiets en al meteen weer uit. Niks even bijkomen van wat hij net had meegemaakt door rustig tegen het muurtje te gaan zitten. Nee, de fiets was kapot en dus vroeg bij de ploegwagen meteen om een nieuwe en vervolgde hij zijn weg.

Skjelmose werd uiteindelijk nog tiende in de door Kaden Groves gewonnen etappe ook, die uitmondde in een waaierrit - Skjelmose zat dus in de eerste waaier. De dag ervoor was hij al zesde en dus had hij een goed klassement te verdedigen.

Eerder dit seizoen werd het talent van Trek-Segadfredo al derde in het eindklassement van de Tour de Provence en won hij daar het jongerenklassement. Vorig jaar was z'n beste resultaat een zesde plek in het eindklassement van de goed bezette UAE Tour.