David Dekker na val in ravijn: 'Het gaat relatief oké na wat er gebeurde'

David Dekker kwam in de Ronde van Valencia ten val in een ravijn. "Ik viel in de bosjes een paar meter naar beneden."

Dekker

Het was flink schrikken toen in een afdaling van het laatste klimmetje van de dag een renner van Team Jumbo-Visma het ravijn inreed. Die renner bleek David Dekker. Even werd voor het ergste gevreesd, maar de sprinter van de ploeg kwam vrij snel uit het ravijn geklauterd.

Met een ziekenwagen is Dekker vervolgens naar de finish gebracht, waardoor zijn eerste koers van het jaar is uitgelopen op een deceptie. Toch is de Nederlander vooral blij dat hij er goed van is afgekomen. "Het gaat relatief oké na wat er gebeurde. Er viel een renner en dat zag ik te laat om hem via de binnenbocht te ontwijken. Toen koos ik ervoor om naar links te gaan in plaats van op hem te rijden. Daardoor viel ik in de bosjes een paar meter naar beneden."

"Het was nogal steil, dus eer ik weer boven was, was iedereen al voorbij. Mijn wiel was kapot en ik was wat 'dizzy' op dat moment. Daarom ben ik in de ambulance gestapt. Het gaat nu wel oké. Lichamelijk heb ik wel een flinke klap gemaakt. Mijn linkerbil is echt heel dik en ik heb schaafwonden op mijn schouder door de takken. Ik had morgen sowieso niet kunnen koersen."