Gaviria pakt Primus Classic Impanis-Van Petegem

De Primus Classic Impanis-Van Petegem was een prooi voor Fernando Gaviria. De Colombiaan versloeg Timothy Dupont en ploe...

Gaviria pakt Primus Classic Impanis-Van Petegem
  • Fernando Gaviria Fernando Gaviria

De Primus Classic Impanis-Van Petegem was een prooi voor Fernando Gaviria. De Colombiaan versloeg Timothy Dupont en ploegmaat Richeze.

Tussen Brakel en Haacht/Boortmeerbeek lagen tweehonderd zware kilometers te wachten op het peloton. Sep Vanmarcke was er alvast niet bij. De Belg van LottoNL-Jumbo had maagklachten en kon niet starten.

Het waren vlakke kilometers, maar daardoor was het niet gezegd dat een massasprint het enige mogelijke scenario was. Vorig jaar ontliep winnaar Sean de Bie namelijk die sprint. Het jaar ervoor was Greg van Avermaet de sterkste van een kopgroep van vijf.

Lang gesloten

Veel renners wilden zich in de eerste vlucht van de dag rijden. Dat lukte echter niet zo heel gemakkelijk. Zes renners konden uiteindelijk een bruggetje slaan. Daarbij oud-Belgisch kampioen Preben van Hecke. Die ging op een kleine veertig kilometer van de streep solo, maar zag al snel het zinloze van zijn poging in.

Een iets grotere groep, met daarbij olympisch kampioen Van Avermaet, kwam op kop te zitten. Ook Moreno Hofland en Fernando Gaviria zaten daarbij. De Nederlander moest even later de rol lossen, waardoor LottoNL-Jumbo in de achtervolging op de kopgroep ging.

Alles was daarna te herdoen. De voorbereiding op de sprint zorgde voor weinig animo om aan te vallen. In de voorlaatste kilometer kwam er nog een aanval, maar die zette geen zoden aan de dijk. Etixx-Quick Step trok de sprint aan voor Gaviria. Vandaag kon de Colombiaan wel Timothy Dupont afhouden.

Foto: Cor Vos