Gaviria zegeviert in tweede rit Ronde van Burgos

Fernando Gaviria heeft de tweede rit van de Ronde van Burgos op zijn naam geschreven. Hij bleef Arnaud Démare en Sam Bennett met ruim verschil voor.
Gaviria

Na de enerverende eerste etappe die gewonnen werd door Felix Grosschartner, was de tweede rit op het eerste gezicht er eentje voor de sprinters. De vlucht van de dag zou dan ook bestaan uit renners van het tweede front. De namen: Alessandro Fedeli, Angel Fuentes, Riccardo Verza, Francisco Galvan en Joel Nicolau. Het vijftal zou nooit kans maken op de ritzege en op zo'n vijftien kilometer van de meet werd Nicolau als laatste ingerekend.

Het woord was vervolgens aan de sprintersploegen. Met Mark Cavendish, Matteo Moschetti, Sam Bennett, Giacomo Nizzolo, Arnaud Démare, Matteo Trentin en Fernando Gaviria staan er verschillende toppers aan het vertrek in Burgos. Hoewel er geen vluchters meer waren bleef het peloton nog lang gesloten en reden de sprintersploegen allerminst op de volle honderd procent. Pas op zo'n acht kilometer van de meet besloot Bora-hansgrohe op een stukje Spaans vlak het gaspedaal steviger in te trappen. Het zorgde voor enige afscheiding in het peloton.

Met nog drie kilometer te gaan nam Team CCC het heft in handen in dienst van Trentin, maar precies op het juiste moment, een ruime kilometer van de meet, meldden Deceuninck-Quick Step en Groupama-FDJ zich vooraan. In de razendsnelle slotfase werd de sprint ontregeld door een valpartij van een eenling in de laatste bocht. Dat zorgde ervoor dat Gaviria een gat sloeg en de Colombiaan niet meer werd teruggehaald. Hij bleef Démare en Bennett ruim voor. Pascal Eenkhoorn was op een negende plaats de beste Nederlander.

Laatste nieuws