Niki Terpstra haalt uit naar Démare: 'Vieze sprinter met vieze acties!'

Arnaud Démare zorgde er gisteren voor dat Wout van Aert niet won in de Tour. Niki Terpstra verrast het niet. Hij gaat helemaal los op de Fransman. 

niki terpstra en rob van gameren

Even leek het gisteren raak te zijn voor Wout van Aert in de Tour. Hij zat er verrassend - na de val van een dag eerder - goed bij in de massasprint. Maar hij werd in volle sprint opgehouden door Arnaud Démare. Die week van z'n lijn af en Van Aert moest in de remmen om erger te voorkomen.

Vieze sprinter met vieze acties

Uiteindelijk werd Démare gedeclaseerd voor z'n move. Maar dát-ie 'm maakte, verbaast Niki Terpstra niet. In zijn podcast Speed On Wheels die hij samen maakt met Ziggo-presentator Rob van Gameren - over wielersport én motorsport - klapt hij flink uit de school over de Fransman met wie Terpstra natuurlijk nog zelf in het peloton reed.

"Démare begint met sprinten en die gooit 'm een partij naar rechts. Dat is zeker anderhalve tot twee meter dat hij het dichtgooit. Van Aert zit ernaast en als hij niet remt, wordt hij gewoon de hekken in gereden", beschrijft Terpstra eerst wat er gebeurde.

Dan gaat Terpstra vol op het orgel. "Démare is altijd gewoon al een vieze sprinter. Hij haalt vieze acties uit, altijd al! En hij komt er ook altijd mee weg. Zeker in de Tour, want het is een populaire Fransman, dus hij wordt bijna nooit gedeclasseerd."

De Noord-Hollander is nog niet klaar met zijn tirade. "Dan kun je dus zulke fratsen uit blijven halen. Hij kwam eindelijk weer eens in de positie om prijs te rijden, want hij zat gewoon op een goeie plek en hij had uiteindelijk ook een goeie sprint. Dus hij denkt 'ik neem het ervan'."

Sneu voor Van Aert

Terpstra vindt het sneu dat Van Aert het slachtoffer was van de daden van Démare. Van Gameren werpt op dat e Belg had gewonnen zonder de manoeuvre van Démare.

"Grote kans. En ik moet zeggen... ook echt knap na die valpartij van gisteren. Aan de start voelde hij zich niet zo goed en straalde hij nog niet zo veel moraal uit, en dan toch meesprinten voor de winst, knap!"