Castroviejo na Europese tijdrittitel: 'Ik ben kalm gebleven'

Jonathan Castroviejo pakte gisteren het goud in de tijdrit op het Europees Kampioenschap. Daar was de Spanjaard natuurli...

Castroviejo na Europese tijdrittitel: 'Ik ben kalm gebleven'
  • Jonathan Castroviejo Jonathan Castroviejo

Jonathan Castroviejo pakte gisteren het goud in de tijdrit op het Europees Kampioenschap. Daar was de Spanjaard natuurlijk blij mee.

"Zo'n moeilijke tijdrit rijden, na een geweldig zware Vuelta, dat was ingewikkeld", legt hij uit op de site van de Spaanse wielerbond. "Alles hangt dan af van hoe je gerust hebt. Of je dat wel of niet goed gedaan hebt. Ik heb geprobeerd zo veel mogelijk te rusten."

De Spanjaard vertelt hoe dat in zijn werking gaat. "Veel eten, goed eten, slapen en de mentale kracht weer terug krijgen. Zo'n tijdrit van een uur is ontzettend zwaar. Er zaten genoeg hoogtemeters in, dat telde ook nog mee. Ik ben blij dat het zo goed is gegaan."

Kalmte

"Ik heb gelukkig al veel ervaring in lange tijdritten", gaat Castroviejo verder. "Dan weet je dat een tijdrit zoals deze, een uur lang afzien, van alles kan afhangen. En dat de Côte de Cadoudal nog veel kon veranderen." De Spanjaard van Movistar deelde zijn tijdrit in met een blik op de slotklim. "Ik ken de klim gelukkig. Ik wist dat hij zwaar was. Het was belangrijk om die nog met goede benen aan te vatten. Met kalmte ben ik er naartoe gereden en naar boven gevlamd."

Castroviejo heeft al een volgend doel: de wereldkampioenschappen in Qatar. "Maar dat is over een paar weken. Eerst maar eens even rusten, het hoofd weer op orde krijgen en bij mijn familie zijn. Mijn vrouw en kindje hebben dit jaar veel over gehad voor mij. Ik bedank ze heel graag. Nu nog een paar koersen in Italië en dan naar Qatar."

Foto: Cor Vos