Team Sky met sterrenensemble naar Eneco Tour, Van Poppel erbij

Team Sky verschijnt met een sterke formatie aan de start van de Eneco Tour. Danny van Poppel is een van de acht geselect...

Team Sky met sterrenensemble naar Eneco Tour, Van Poppel erbij

Team Sky verschijnt met een sterke formatie aan de start van de Eneco Tour. Danny van Poppel is een van de acht geselecteerden.

Waar de organisatie gisteren in 's-Hertogenbosch al te spreken was over het deelnemersveld van de Eneco Tour, kreeg die uitspraak vandaag glans bij. Team Sky maakte haar selectie voor de WorldTour-wedstrijd bekend en brengt mooie namen naar Bolsward.

Danny van Poppel is een van de acht renners. De Noord-Brabander is aan een goed najaar bezig. Hij won twee etappes in de Ronde van Burgos, waarna de sprinter ook een etappe in de Arctic Race of Norway op zijn erelijst bijschreef.

Wereldkampioenen

Twee van de acht renners aan de start voor Sky hebben de regenboogtrui gedragen in hun carrière. Vasil Kiryienka kan voor het laatst die trui dragen in de tijdrit, voordat het WK in Qatar plaats vindt. De Wit-Rus wil in de Eneco Tour die tijdrit in de woestijn voorbereiden.

Met Michal Kwiatkowski start een tweede oud-wereldkampioen. De Pool werd in 2014 in Ponferrada wereldkampioen op de weg. In de Vuelta moest hij afstappen met rugklachten. Kwiatkowski wil voor een goed klassement gaan, hetzelfde geldt voor Geraint Thomas.

De selectie bestaat verder uit Andy Fenn, Lars Petter Nordhaug, Luke Rowe en Elia Viviani. De Italiaan zal hier zijn sprintscherpte nog aan willen passen met oog op het wereldkampioenschap.

De Eneco Tour gaat komende maandag van start in Bolsward en eindigt op zondag 25 september in Geraardsbergen.

Foto: Cor Vos