Roche verwacht bij BMC zelfde programma als Porte te rijden

Nicolas Roche gaat ervan uit dat hij dezelfde wedstrijden rijdt voor BMC als Richie Porte. De Ier komt over van Team Sky...

Roche verwacht bij BMC zelfde programma als Porte te rijden
  • Nicolas Roche Nicolas Roche
  • Richie Porte Richie Porte

Nicolas Roche gaat ervan uit dat hij dezelfde wedstrijden rijdt voor BMC als Richie Porte. De Ier komt over van Team Sky.

De Ier vertelde over zijn nieuwe avontuur tegen CyclingQuotes. Richie Porte maakte in de winter van 2015 de overstap van Team Sky naar BMC. Nu doet Roche hetzelfde.

"Een nieuwe ploeg, dat betekent nieuwe ambities", aldus de Ier. "Ik heb een geweldige tijd gehad bij Team Sky en het was geweldig om de Tour met Chris Froome te rijden. Het was een mooi avontuur. Maar het is tijd voor een nieuw hoofdstuk. Ik kijk ernaar uit weer met Richie te rijden, bovendien heb ik al wat vrienden bij BMC."

Down Under

Roche vindt vooral dat hij zijn nieuwe ploeg bergop kan versterken. En dat was volgens de Ier nodig. "Ik hoop dat ik wat meer kan brengen dan alleen mijn kwaliteiten op de fiets. Ik wil de ploeg ook versterken in hun proces de kopmannen te helpen. Ik merkte dit jaar dat hun leiders vaak snel geïsoleerd zaten. Ik wil ervoor zorgen dat dit niet zal gebeuren."

De Iers kampioen op de weg en tegen de klok verwacht dus hetzelfde programma als Porte te rijden. Dan moet hij terug naar Australië voor de Tour Down Under. En aan Australië houdt Roche gemengde gevoelens over.

Hij ging Down Under op huwelijksreis in de winter van 2015. Tijdens die huwelijksreis werd hij gebeten door een spin. Zijn hand zwelde op, hij belandde in het ziekenhuis en miste meer dan een week training door dat voorgeval. "Richie had het er vorige week over, dat ik met hem de Tour Down Under moest rijden. Ik zei nooit meer terug te komen naar Australië naar die spinnenbeet. Misschien moet ik op die beslissing terugkomen", grapte hij tot besluit.