'Roche op weg naar BMC voor dezelfde transfer als Porte'

Nicolas Roche gaat naar alle waarschijnlijkheid naar BMC. De Ier zal daarmee dezelfde overstap maken als Richie Porte vo...

'Roche op weg naar BMC voor dezelfde transfer als Porte'
  • Nicolas Roche Nicolas Roche
  • Richie Porte Richie Porte

Nicolas Roche gaat naar alle waarschijnlijkheid naar BMC. De Ier zal daarmee dezelfde overstap maken als Richie Porte vorig jaar.

Dat stelt Het Nieuwsblad. De zoon van veelwinnaar Stephen werd uit de Tourselectie gehaald ten koste van Sergio Henao en Mikel Landa. Met het contract van Roche dat een aflopende status had, had de Ier al geen zekerheid over een plaatsje in de grootmacht volgend jaar.

Najaar

Roche zelf maakt zich nog weinig zorgen om zijn toekomst. Op Twitter is de hele week al te zien dat hij samen met Leopold König de Vuelta voorbereidt in het Italiaanse Livigno. Ook start de Ier zaterdag in de Clásica San Sebastian. Dat vormt voor de Iers kampioen in beide disciplines de voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio.

 

Aan de Vuelta zal de Iers kampioen geen slechte herinneringen hebben; vorig jaar klopte hij in de achttiende etappe naar Riaza Haimar Zubeldia in een sprint-à-deux.

Foto: Cor Vos