Froome: 'Renners die tijdslimiet niet haalden moesten eruit'

Chris Froome vindt dat de renners die afgelopen zondag de tijdslimiet niet haalden, gewoon uit koers gezet moesten worde...

Froome: 'Renners die tijdslimiet niet haalden moesten eruit'
  • Chris Froome Chris Froome

Chris Froome vindt dat de renners die afgelopen zondag de tijdslimiet niet haalden, gewoon uit koers gezet moesten worden.

Op de rustdag van de Vuelta a España sprak de kopman van de Sky-ploeg zich uit over de gebeurtenissen van afgelopen zondag. Alberto Contador viel vroeg in de etappe naar Sallent de Gállego aan en Nairo Quintana sprong mee. De Brit verloor uiteindelijk bijna drie minuten op zijn Colombiaanse concurrent.

Toch was dat niet wat voor discussie had gezorgd in Spanje. Zo'n negentig renners kwamen ruim buiten de tijdslimiet over de streep in het skistation in de Pyreneeën. "Persoonlijk vind ik dat aan die regel van de tijdslimiet vastgehouden moet worden", klinkt het uit de mond van Froome.

'Dan koers ik maar alleen'

"Ik begrijp waarom de organisatie zo denkt en uiteindelijk maken zij de beslissing", stelde Froome op een persconferentie. "Ik heb hem niet gemaakt." De groep van 90 eindigde ruim twintig minuten buiten de tijdslimiet.

Jempy Drucker, gisteren winnaar in Peñiscola, was een van die renners. Alle ploeggenoten van Froome zaten ook in de gruppetto. "Dat maakt me niet uit. Dan koers ik maar alleen. Direct Énergie had geen renners meer over gehad. Of ze naar huis hadden gemoeten? Als die regel er is, is die er voor een reden."