Pinot zet streep door seizoen

Thibaut Pinot komt dit jaar niet meer in actie. De Fransman van FDJ heeft teveel last van een virusinfectie, die hem ook...

Pinot zet streep door seizoen
  • Afbeelding van Thibaut Pinot Thibaut Pinot

Thibaut Pinot komt dit jaar niet meer in actie. De Fransman van FDJ heeft teveel last van een virusinfectie, die hem ook al uit de Tour de France knikkerde.

Thibaut Pinot kende een degelijk voorjaar, met goede resultaten in de Etoile de Bessèges (3de), Volta ao Algarve em Bicicleta (4de), Tirreno-Adriatico (5de), Critérium International (1ste), Vuelta Ciclista al Pais Vasco (4de) en Tour de Romandie (2de).

Vanaf de Dauphiné Libéré begon het al wat minder te worden voor de 26-jarige Fransman en in het summum voor Fransen, de Tour de France, moest Pinot na de twaalfde etappe in de remmen knijpen vanwege een virusinfectie. Een infectie die hem nu nog altijd langs de kant houdt.

'Ik ben doorlopend vermoeid, waardoor ik nauwelijks kan trainen', zegt Pinot op Twitter. 'Maar ik kijk uit naar het nieuwe seizoen. Iedereen bedankt voor jullie steun! Zie jullie deze winter voor nieuwe avonturen.'

Foto: Cor Vos