'Thibaut Pinot niet in Tour, Arnaud Démare juist wel' 

Draaien Pinot en Démare de rollen om dit seizoen?
thibaut pinot

Volgens het Franse radiostation RMC Sport zal Thibaut Pinot dit jaar niet aan de start staan van de Tour de France. De zender weet dat de 30-jarige Fransman zich dit seizoen zal richten op een klassement in de Giro. Het vorige seizoen verliep teleurstellend voor Pinot; in de Tour kon hij na een valpartij geen potten breken en in de Vuelta gaf hij na drie etappes op.

Pinot heeft een haat-liefdeverhouding met de ronde van zijn eigen land. Hij won er drie etappes, stond in 2014 als jonkie op het eindpodium, maar moest de laatste jaren vaak opgeven vanwege fysieke malheur. In de Giro werd Pinot in de door Tom Dumoulin gewonnen editie vierde; een jaar later leek hij het podium te halen, maar gaf hij in het zicht van de haven op met uitputtingsverschijnselen.

De andere grote man bij Groupama-FDJ lijkt bewandelt volgens het Franse station dan weer precies de omgekeerde weg. Arnaud Démare zou dit jaar de Giro aan zich voorbij laten gaan en in de Tour de France van start gaan. De sprinter was afgelopen seizoen uiterst succesvol in de Giro; hij veroverde de paarse trui en won vier etappes. In de Tour staat de teller nog op nul en daar wil de 29-jarige Fransman natuurlijk maar wat graag verandering in brengen.

  • Arnaud Démare
  • Thibaut Pinot

Laatste nieuws