Kristoff de snelste in zijn thuisland

Alexander Kristoff heeft de tweede rit in de Tour des Fjords gewonnen. De sterke Noor bleef de winnaar van gisteren, Lei...

Kristoff de snelste in zijn thuisland
  • Afbeelding van Alexander Kristoff Alexander Kristoff

Alexander Kristoff heeft gezegevierd in de tweede etappe in de Tour des Fjords. De thuisrijder bleef de winnaar van gisteren, Leigh Howard, voor. Nikolay Trusov completeerde het podium. 

Een etappe van liefst 212 kilometer stond er vandaag op het programma in de Tour des Fjords. Een groep van acht zou zich afscheiden van het peloton. Daarbij zat een Nederlander, namelijk Martijn Budding. Budding, die volgend jaar voor Roompot Oranje Peloton rijdt, kreeg William Clarke, Kenny De Ketele, Michael Reihs, Jonas Gregaard, Bjørn Thoere Hom, Andreas Vangstad en Ole Andre Austevoll met zich mee. De voorsprong zou oplopen tot maximaal vijf minuten.

In het peloton namen BMC en Katusha het heft in handen. Nils Politt deed uitstekend werk in dienst van zijn kopman Kristoff en leidde het peloton terug naar de kop. Door het geaccidenteerde terrein bestond de groep nog uit slechts veertig tot vijftig man. Daardoor was het aanlokkelijk aan te vallen. Dat was ook de gedachte van Tim Kerkhof. De Nederlander van Roompot Oranje Peloton demarreerde in de laatste kilometers, maar werd toch nog opgeslokt door het peloton. Kristoff bleek vervolgens over de snelste sprintbenen de beschikken. Beste Nederlander was Nicky van der Lijke. Hij eindigde als zevende.

Foto: Cor Vos