Luis Leon Sanchez: 'Dacht dat ik de etappe had gewonnen'

Luis Leon Sanchez werd gisteren tweede in de zesde etappe van de Ronde van Spanje. De Spanjaard dacht echter dat hij won...

Luis Leon Sanchez: 'Dacht dat ik de etappe had gewonnen'
  • Luis León Sánchez Luis León Sánchez

Luis Leon Sanchez werd gisteren tweede in de zesde etappe van de Ronde van Spanje. De Spanjaard dacht echter dat hij won in Luintra.

Dat zei Luisle achteraf tegen de Spaanse pers. De renner die in het verleden voor Rabobank reed won de sprint van een achtervolgende groep, twintig seconden achter winnaar Simon Yates. "Het was een beetje een gekkenhuis, ik wist niet wie ervoor reed", aldus de renner van Astana.

"De laatste meters van de etappe dacht ik dat ik gewonnen had. Maar toen zag ik aangegeven staan dat ik tweede was", legde Sanchez uit. "Dat geeft een zure nasmaak natuurlijk, maar ik was dichtbij. De Vuelta duurt nog lang, dus het kan nog."

Slechte start

Ook vertelde de Spaanse tijdrijder over het begin van zijn Vuelta. "We zijn als ploeg slecht begonnen, maar het is nog de eerste week. We hebben veel pech gehad omdat Miguel Ángel López naar huis moest."

Hij verwacht nog veel van de komende twee weken. "We blijven volharden, we blijven doorgaan. We willen op zoek naar die etappezege. We moeten het ook wel goed doen, want we hebben dit jaar al de Giro gewonnen en gestreden met Fabio Aru in de Tour. We willen het hier op de best mogelijke manier afsluiten."