Tom Van Asbroeck de beste in Poitou-Charentes

Tom Van Asbroeck heeft LottoNL-Jumbo de zege bezorgd in de Tour du Poitou-Charentes. De Belg bleef Manuel Belletti en Ma...

Tom Van Asbroeck de beste in Poitou-Charentes

Tom Van Asbroeck heeft LottoNL-Jumbo de zege geschonken in de tweede rit van de Tour du Poitou-Charentes. De Belg versloeg in de sprint Manuel Belletti en Marco Benfatto. Voor Van Asbroeck is het zijn eerste overwinning in Nederlandse dienst. Wel was hij dit jaar de beste in het bergklassement van de Arctic Race of Norway. 

De etappe van 180 kilometer liep van La Rochelle naar Niort. Een groep van vier renners koos de aanval in de hoop dat de kopgroep vooruit zou blijven. Sander Helven, Thierry Hupond, Pierre-Luc Perichon en Felix Pouilly kregen echter weinig kans op de etappezege. Het viertal kreeg een maximale voorsprong van ruim vier minuten.

Na de samensmelting waren er nog wel diverse aanvallen, maar de sprintersploegen zorgden ervoor dat de aanvallen teniet werden gedaan. Van Asbroeck was uiteindelijk de beste in de door een grote valpartij ontsierde massasprint.

Foto: Cor Vos