Kruijswijk optimistisch over vorm

Steven Kruijswijk verloor gisteren 34 seconden op de favorieten. De kopman van LottoNL-Jumbo staat nu al op meer dan dri...

Kruijswijk optimistisch over vorm
  • Afbeelding van Steven Kruijswijk Steven Kruijswijk

Steven Kruijswijk verloor gisteren op de slotklim 34 seconden op de groep met favorieten. De kopman van LottoNL-Jumbo staat nu al op meer dan drie minuten van de rode trui, maar blijft optimistisch. "Ik voelde me beter dan maandag."

Steven Kruijswijk is de absolute kopman van LottoNL-Jumbo in de Vuelta, maar de Nederlander kan nog niet met de besten mee tijdens de eerste twee aankomsten bergop.

"Ik voelde me beter dan maandag", gaf Kruijswijk aan. "Dat is positief. Ik had niet verwacht dat ik vandaag wel ineens bij de besten zou blijven, maar het ging niet slecht. Als dit zich zo doorzet, kan ik in de loop van de Vuelta het niveau halen dat ik voor ogen had."

"We waren na maandag wel een beetje onzeker over hoe Kruijswijk ervoor stond", zei ploegleider Jan Boven. "Gisteren was het wat minder steil en explosief dan gisteren, maar onderaan de slotklim werd er wel meteen volle bak gereden. Daar heeft Steven het lastig gekregen, maar hij is rustig gebleven en heeft zich gefocust op de beklimming."

Foto: Cor Vos