Colbrelli met tweede zege in twee dagen, Rosskopf wint nipt klassement

Sonny Colbrelli zette de laatste etappe in de Tour du Limousin naar zijn hand. De eindoverwinning ging naar Joey Rosskop...

Colbrelli met tweede zege in twee dagen, Rosskopf wint nipt klassement
  • Afbeelding van Sonny Colbrelli Sonny Colbrelli

Sonny Colbrelli zette de laatste etappe in de Tour du Limousin naar zijn hand. De eindoverwinning ging naar Joey Rosskopf.

In de slotetappe van de Tour du Limousin kon nog genoeg gebeuren. Vanuit Saint-Léonard-de-Noblat werd koers gezet richting Limoges, de hoofdstad van de Limousin-streek. 185 kilometers, continu op en af: de ingrediënten voor een mooi einde waren aanwezig.

Een grote groep aanvallers dacht daar ook zo over. Bij die vluchters zat onder anderen Marco Minnaard van Wanty-Groupe Gobert. Met Olivier Le Gac, Damien Gaudin, Evgeny Shalunov en Delio Fernandez waren nog andere interessante namen onder de vluchters te bekennen.

Rosskopf in het geel

Het peloton liet niet makkelijk begaan. Onder leiding van BMC bedroeg het gat steeds ongeveer drie minuten. In het tweede gedeelte van de etappe nam Bardiani-CSF het commando over. De opportunistische ploeg van de Reverberi's rook succes na de etappewinst van Sonny Colbrelli gisteren.

De Italiaanse allrounder met een stevige eindsprint in de benen stond op elf seconden van leider Rosskopf. Die kreeg het benauwd in zijn gele trui, want op de plaatselijke omloop zat hij vrijwel geïsoleerd. En met de aankomst licht bergop lopend, konden er ook nog tijdsverschillen ontstaan in de slotkilometer.

Vooraan vond Le Gac het welletjes. De Bretoen ging solo. Enkel Shalunov kon hem iets later bijbenen, maar het peloton zat de Rus op de hielen. Rosskopf kon zijn zenuwen niet bedwingen en besloot aan te vallen vanuit het peloton. Het was dan nog vijf kilometer tot de streep in Limoges.

Op een dikke twee kilometer van de streep viel een Italiaans duo aan: het werk in de finale van Movistar was niet zonder reden, Giovanni Visconti toog op pad met Andrea Fedi. Vlak voor de sprint kwam echter alles weer bij elkaar, waarna Sonny Colbrelli zijn duivels nog eens ontbond. De Italiaan boekte zijn derde seizoenszege, voor Francesco Gavazzi en Romain Feillu. Voor de eindzege kwam hij een luttele seconde tekort.