Trek-Segafredo met vrijbuitersteam naar de Vuelta

Trek-Segafredo trekken richting de Vuelta met een team zonder uitgesproken kopman. Het Amerikaanse team zal dan ook voor...

Trek-Segafredo met vrijbuitersteam naar de Vuelta
  • Afbeelding van Trek-Segafredo Trek-Segafredo

Trek-Segafredo heeft zijn selectie voor de Ronde van Spanje bekendgemaakt. In het negental is geen van de grote mannen van het Amerikaanse team opgenomen. Trek zal dan ook voornamelijk afreizen met als doel dagprijzen te grijpen.

Opvallend is dat het team zeven verschillende nationaliteiten herbergt. De snelle Italianen Nicolo Bonifazio en Fabio Felline zijn de grootste kanshebbers eremetaal te behalen in Spanje. Daarnaast maken ook Riccardo Zoidl, Fumiyuki Beppu, Laurent Didier, Kiel Reijnen, Julien Bernard en de ervaren Spanjaarden Markel Irizar en Haimar Zubeldia deel uit van de selectie.

Vorig jaar was de 39-jarige Zubeldia dicht bij een dagsucces in de Vuelta, maar moest hij in een sprint zijn meerdere erkennen in Nicolas Roche. Toch was de drieweekse ronde succesvol voor Trek, want Jasper Stuyven, Danny van Poppel en Fränk Schleck bezorgden het WorldTour-team drie etappes.

Foto: Cor Vos