Van Emden verlengt contract bij Lotto-Jumbo met twee jaar

Jos van Emden rijdt ook de komende twee jaar nog voor Lotto-Jumbo. De kale tijdrijder blijft dus deel uitmaken van de Wo...

Van Emden verlengt contract bij Lotto-Jumbo met twee jaar
  • Jos van Emden Jos van Emden

Jos van Emden rijdt ook de komende twee jaar nog voor Lotto-Jumbo. De kale tijdrijder blijft dus deel uitmaken van de WorldTour-ploeg.

Dat maakte Lotto-Jumbo zojuist bekend op haar website. Hij vindt naar eigen zeggen bij Lotto-Jumbo de steun die hij nodig heeft. "Ik voel me goed in de ploeg", aldus Van Emden in het persbericht. "Ik heb het naar mijn zin en werk met iedereen goed samen. Ik zie het als een pluspunt dat ik iedereen goed ken."

Ambitie

"De renners en de staff weten wat ze aan me hebben. Met veel jongens werk ik al lang samen", stelt hij. "Daardoor kunnen we in wedstrijden boven onszelf uit stijgen. We zijn bereid onze eigen kansen op te offeren voor een ander." Van Emden spreekt ook nog over zijn eigen ambities. "Mijn tijdritambities blijven onverminderd groot. Daarin word ik gesteund op gebied van begeleiding en materiaal"

Ook technisch directeur Nico Verhoeven is blij met de verlenging van het contract. "Jos is een vaste waarde in de ploeg", vertelt Verhoeven. "Hij is belangrijk in de klassiekers, maar ook in grote rondes. Het is een belangrijke schakel die zelf ook wedstrijden kan winnen. Dat liet hij in de tijdritten in de Eneco Tour en Ster ZLM Toer zien."