Giant-Alpecin verlengt contracten van Timmer en Stamsnijder

Giant-Alpecin verlengt de contracten van twee Nederlanders. Trouwe adjudanten Albert Timmer en Tom Stamsnijder blijven a...

Giant-Alpecin verlengt contracten van Timmer en Stamsnijder

Giant-Alpecin verlengt de contracten van twee Nederlanders. Trouwe adjudanten Albert Timmer en Tom Stamsnijder blijven allebei nog minstens twee jaar.

Dat maakte de ploeg vandaag bekend in een persbericht. Timmer rijdt al sinds 2007 voor de ploeg van manager Spekenbrink. Stamsnijder vervoegde in 2012 de rangen van de ploeg die volgend jaar Sunweb-Giant zal heten.

"Na dit seizoen heb ik er een decennium in de ploeg op zitten", zegt Timmer in het persbericht. "Het is voor mij een normale beslissing om mijn contract te verlengen. Ik ben blij met de rol die ik heb en ben blij hier mijn carrière verder te kunnen zetten."

Knechtenrol

Stamsnijder klonk hetzelfde. "Het is de juiste beslissing om hier te verlengen. Ik geniet altijd van het knechten voor de leiders. Ook help ik graag de getalenteerde jongeren."

Rudi Kemna, ploegleider van Giant-Alpecin, toonde zich ook tevreden. "Deze jongens behoren tot de kern van het team. Ze kennen de cultuur en structuur van de ploeg. We kunnen altijd op ze bouwen, ze kunnen veel koersen aan en passen in het teamproces."

Beide renners waren één keer in hun carrière dicht bij een ritzege in een grote ronde. In 2009 pakte Timmer bijna een etappezege in de Tour de France, op weg naar Perpignan. Tom Stamsnijder liet zich twee jaar daarvoor in de Ronde van Spanje verschalken door Andreas Klier in een sprint-à-deux.