Devenyns maakt terugkeer naar oude nest van Etixx

Dries Devenyns keert terug naar de oude stal. De Belg zocht zijn nieuwe werkgever in zijn thuisland, die vond hij in Eti...

Devenyns maakt terugkeer naar oude nest van Etixx
  • Dries Devenyns Dries Devenyns

Dries Devenyns keert terug naar de oude stal. De Belg zocht zijn nieuwe werkgever in zijn thuisland, die vond hij in Etixx-Quick Step.

Na twee seizoenen voor IAM Cycling (daarvoor een seizoen Giant-Shimano) keert Devenyns terug bij zijn eerdere werkgever Etixx-Quick Step. Devenyns was een van de meer gewilde renners dit najaar. Dat kwam door zijn twee overwinningen in Belgische rittenkoersen. Waar de Belg in mei de Baloise Belgium Tour won, was hij onlangs ook de sterkste in de Ronde van Wallonië. Ook schreef hij de Grand Prix La Marseillaise bij op zijn erelijst.

Naar huis

"Ik ben blij terug te keren in een ploeg die ik erg goed ken. Ik bewonder de manier waarop de ploeg is georganiseerd. Ik kan niet wachten om het shirt weer aan te trekken", spreekt de renner op de website van zijn nieuwe oude ploeg. "Ik wil IAM bedanken voor hun hulp en de tijd samen. Nu is het moment gekomen om naar huis te komen."

Ook manager Lefevere is blij met zijn nieuwe renner. "Dries heeft dan wel een andere weg gevolgd, we bleven altijd contact houden. Het respect was er altijd. We heten hem opnieuw welkom, want we weten wat hij kan voor deze ploeg. Hij liet dat de laatste maanden al zien. Hij wordt erg belangrijk voor ons."