Slotrit Ronde van België voor Zico Waeytens, Dries Devenyns eindwinnaar

Slotrit Ronde van België voor Zico Waeytens, Dries Devenyns eindwinnaar
  • Dries Devenyns Dries Devenyns

De laatste etappe in de Ronde van België is gewonnen door Zico Waeytens. De Belg van Giant-Alpecin bleef in de straten van Tongeren Daniel McLay en Timothy Dupont voor. De eindzege gaat naar Dries Devenyns. Reto Hollenstein en Stijn Vandenbergh werden respectievelijk tweede en derde in het algemeen klassement. 

Lange tijd hield het peloton de rangen gesloten. Pas na een kasseienstrook ontstond er een kopgroep, met daarbij onder andere Boy van Poppel en Tony Martin. Maar een grotere voorsprong dan een halve minuut zat er niet in doordat IAM Cycling in dienst van leider Devenyns de boel controleerde. Op vijftien kilometer van de meet werden de laatste twee vluchters teruggepakt, namelijk Iljo Keisse en Sebastien Delfosse.

Voor Wout Van Aert was dat het sein om ten aanval te trekken. De wereldkampioen veldrijden kreeg drie man met zich mee, namelijk Tom Jelte Slager, Davide Vigano en Sylvain Chavanel. Maar ook zij kregen niet de benodigde ruimte. Trek-Segafredo riep die aanvalspoging een halt toe. De kopman van de Amerikaanse formatie, Edward Theuns, schoof in de slotfase echter onderuit waardoor hij niet mee kon strijden om de overwinning. In de sprint was het Waeytens die als eerste aanging en dat bleek de juiste keuze, want niemand wist nog in de buurt te komen van de overwinning. Daarmee maakte de spurter het goede werk van zijn ploeggenoot Sam Oomen met glans af.