Team Visma | Lease a Bike verrast met komst Daniel McLay, die de nieuwe lead-out wordt van Olav Kooij: 'Hij deed dat in de Tour geweldig'

Een nieuwe aanwinst voor Team Visma | Lease a Bike, dat de Brit Daniel McLay overneemt van Team Arkéa-B&B Hotels. 

McLay

De Brit McLay reed over twee dienstverbanden liefst acht jaar in Franse dienst. Daarnaast kwam hij twee jaar uit voor het huidige EF Education-Easypost. McLay won in zijn loopbaan onder meer de GP Denain en een etappe in de Tour of Guangxi. Hij tekent voor één jaar.

McLay in plaats van Teunissen

Het is een verrassende transfer. In eerste instantie leek Mike Teunissen de nieuwe lead-out van Olav Kooij te worden, maar WielerFlits meldde eerder deze week dat Team Visma | Lease a Bike onder de overeenkomst uit wilde. Een reden daarvoor is niet gegeven. Teunissen trok intussen naar Astana Qazaqstan Team.

De trein van Kooij moest dringend onder handen genomen worden, want de sprinter zag met Tim en Mick van Dijke twee van zijn belangrijkste helpers vertrekken. De tweeling trok naar Red Bull-BORA-hansgrohe. De ritzege in de Giro d'Italia van Kooij afgelopen seizoen was voor een flink deel op conto te schrijven van Tim van Dijke, die zijn kopman met een knappe move in positie bracht.

Negen nieuwelingen

McLay moet die rol nu gaan overnemen. "Ik kijk ernaar uit om me bij het team aan te sluiten. Team Visma | Lease a Bike heeft een geweldige staat van dienst in het ontwikkelen van renners."

"Ondanks dat ik aan de oudere kant van mijn ontwikkelingscurve zit, denk ik nog steeds dat er ruimte is voor verbetering. Ik heb veel zin om voor de ploeg aan de slag te gaan en specifiek in de lead-outs voor Olav."

Grischa Niermann is vanzelfsprekend blij met de versterking. "Zijn ervaring sluit perfect aan bij onze doelen. Hij is een hele goede lead-out, en dat is precies wat we zochten. In het bijzonder heeft hij tijdens de afgelopen Tour de France indrukwekkende lead-outs voor Arnaud Démare uitgevoerd, en we hopen dat hij hetzelfde kan doen voor Olav Kooij, volgend seizoen."

McLay is de negende aanwinst van Team Visma | Lease a Bike. Uit de opleidingsploeg komen Jørgen Nordhagen, Matthew Brennan, Menno Huising en Tijmen Graat over, terwijl Simon Yates (Team Jayco-AlUla), Victor Campenaerts (Lotto-Dstny) en Axel Zingle (Cofidis) al wat jaren op de teller hebben. Tot slot legde de ploeg beloftewereldkampioen Niklas Behrens vast.

Nieuws
  • Cor Vos