Astana bevestigt! Mike Teunissen rijdt komende twee seizoenen voor ploeg van Vinokourov

De 32-jarige Nederlander Mike Teunissen stapt over van Intermarché-Wanty naar Astana Qazaqstan Team. 

Mike Teunissen naar Astana

Niet naar Team Visma | Lease a Bike, maar naar Astana Qazaqstan Team! Mike Teunissen verruilt Intermarché-Wanty voor Astana, zo bevestigt het team mddels een persbericht. De 32-jarige Nederlander heeft een tweejarig contract getekend bij de WorldTour-ploeg uit Kazachstan.

Meerdere Nederlanders bij Astana

Nieuwsmedium WielerFlits bracht eerder het gerucht naar buiten dat Teunissen terug zou keren naar Visma. Dat blijkt dus niet te kloppen. De ritwinnaar en gele trui-drager van de Tour de France van 2019 kiest voor het Astana van oud-prof Alexandre Vinokourov.

"Dit is een grote uitdaging voor mijzelf, want het is een compleet nieuwe ploeg voor mij", aldus Teunissen in het persbericht. "Maar ik denk dat ik mijzelf er snel thuis ga voelen. Er zitten namelijk al een paar andere Nederlanders in het team."

Teunissen doelt daarbij op Cees Bol, Ide Schelling. Zij kwamen dit jaar ook al uit voor Astana. Maar ook op Darren van Bekkum en Wout Poels. Zij stappen net als de renner uit Ysselstyn komende winter ook over naar de ploeg van recordwinnaar Mark Cavendish.

Voorjaarsklassiekers

Vinokourov wil met het aantrekken van Teunissen zijn klassiekerkern versterken. "Het is geen geheim dat we de afgelopen jaren weinig gespresteerd hebben in de voorjaarsklassiekers", aldus de olympisch kampioen van 2012.

"Teunissen is een sterke meesterknecht, maar hij is ook in staat om zelf te scoren in de sprint. Vooral op uitdagende parkoersen. Ik denk dat dit een geweldige aanwinst is voor onze ploeg", besluit Vinokourov.

De voormalige leadout van Dylan Groenewegen is al de achtste aanwinst van Astana voor het nieuwe seizoen. Het team was dus al zeer bedrijvig op de transfermarkt. Sergio Higuita, Florian Samuel Kajamini, Diego Ulissi, Nicola Conci en Aaron Gate waren eerdere aanwinsten.

Nieuws
  • Cor Vos