Froome: "Klim naar Le Chalet Reynard al heel lastig"

Chris Froome keek uit naar de Ventoux-etappe. Maar ook de ingekorte rit naar Le Chalet Reynard kan volgens de Brit genoe...

Froome: "Klim naar Le Chalet Reynard al heel lastig"
  • Afbeelding van Chris Froome Chris Froome

Chris Froome keek eind vorig jaar al uit naar de etappe die finisht op de Mont Ventoux. Maar ook de ingekorte rit naar Le Chalet Reynard kan volgens de Brit genoeg spektakel opleveren. "Het wordt alleen maar intenser, omdat de klim korter is."

Na de coup van gisteren keek Chris Froome alweer vooruit. Op de Franse feestdag Quatorze Juillet staat de rit naar de Mont Ventoux oorspronkelijk op het programma, maar een storm op de 'Kale Berg' zorgt ervoor dat het peloton bijna 500 meter lager finisht.

Voor Froome maakt het weinig verschil. "Ik denk niet dat het heel veel zal veranderen, de klim naar Le Chalet Reynard is al heel lastig", zegt de geletruidrager. "Ik weet niet helemaal wat ik kan verwachten, misschien wordt het alleen maar intenser omdat de klim korter is."

De grote vraag zal zijn hoe Froome de inspanning van gisteren verwerkt. "Ik vroeg me in de laatste kilometers eerlijk gezegd ook af of dit de inspanning waard was", aldus Froome. "Maar ik zal elke mogelijkheid aangrijpen om seconden te pakken, want Nairo Quintana is ook heel sterk."