Astana niet verrast met optreden Miguel Angel López

Waar Andrew Talansky verwacht werd om de leiderstrui te veroveren na de tijdrit, staat Miguel Angel López na een prima t...

Astana niet verrast met optreden Miguel Angel López
  • Afbeelding van Astana Astana
  • Afbeelding van Miguel Ángel López Miguel Ángel López

De algehele verwachting was dat Andrew Talansky in pole position lag om de leiderstrui te dragen na de tijdrit van gisteren, maar door een uitstekende race tegen de klok, waarin hij tweede werd, is het Miguel Angel López die het leiderstricot omgehangen kreeg.

Vorig jaar liet de kleine Colombiaan zich met een zevende plaats in het eindklassement voor het eerst zien op het hoogste niveau in Zwitserland en nu staat hij, met nog één rit te gaan, voor zijn grootste zege in zijn loopbaan tot nu toe. "Ik was heel gemotiveerd", laat de 22-jarige López weten op de site van zijn team. "Ik wist dat het een veeleisende tijdrit was. Ik kende de route en gaf gewoon alles dat ik had. Ik wilde het goed doen voor mezelf en voor het hele team dat me geholpen heeft. Vandaag zal een oorlog worden, maar ik ben er klaar voor."

Vandaag staat namelijk de laatste etappe op het programma. Een rit van slechts 117 kilometer op geaccidenteerd terrein waarin Lopez een voorsprong van acht seconden verdedigt op Talansky en van zestien seconden op Ion Izaguirre. Sportdirecteur Dmitriy Sedoun is in zijn nopjes met het talent van Astana. "Ik ben niet heel verrast. Met Miguel begonnen we al na te denken over deze race in de winter en voor de start van de Ronde van Zwitserland hebben we alle etappes verkend. Hij is pas 22 jaar oud en begon vijf jaar geleden pas met wielrennen en daarom moet hij nog veel leren. Maar het pakken van de leiderstrui toont aan dat hij goed werk verricht."