'Groenewegen debuteert in Tour de France'

Dylan Groenewegen mag zich gaan opmaken voor de Tour de France en de 22-jarige spurter van LottoNL-Jumbo een heuse sprin...

'Groenewegen debuteert in Tour de France'
  • Afbeelding van Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen mag zich gaan opmaken voor de Tour de France, aldus De Telegraaf. Volgens de krant krijgt de 22-jarige spurter van LottoNL-Jumbo een heuse sprinttrein mee, met onder andere Sep Vanmarcke en Maarten Wynants.

Dylan Groenewegen ziet een sterk jaar beloond woorden; de sprinter mag met LottoNL-Jumbo mee naar de Tour de France. Volgens De Telegraaf moet de 22-jarige renner ondersteund worden door een heuse sprinttrein.

Zo gaan onder andere Sep Vanmarcke, Maarten Wynants en Robert Wagner voor drie weken naar Frankrijk voor de loterij/supermarkt-formatie. "Het wordt werken voor Dylan in de Tour, maar ik moet zeggen dat het me wel bevalt'', zegt Vanmarcke tegen de krant.

Groenewegen stapte eind vorig jaar over van Roompot-Oranje Peloton naar LottoNL-Jumbo. De geboren Amsterdammer behaalde meteen resultaten: op 5 februari rekende hij al af met Nacer Bouhanni en Tom Boonen in de Volta a la Comunitat Valenciana. Daarna behaalde hij nog vier zeges, waaronder Rund um Köln. In die Duitse koers tankte hij wel wat vertrouwen, want hij klopte topsprinter André Greipel.

De Tour de France wordt voor Groenewegen zijn eerste grote ronde.