Meyer verscheurt contract met Dimension Data

Vanwege 'persoonlijke redenen' verscheurt de 28-jarige Australiër Cameron Meyer zijn contract bij het Afrikaanse Dimensi...

Meyer verscheurt contract met Dimension Data
  • Cameron Meyer Cameron Meyer

Cameron Meyer is niet langer renner bij Dimension Data. De 28-jarige Australiër diende zelf het verzoek in om zijn contract bij het Afrikaanse WorldTour-team te verscheuren vanwege persoonlijke redenen.

Cameron Meyer tekende eind vorig jaar een nieuwe overeenkomst bij Dimension Data. De Australiër kwam over van Orica-GreenEDGE, waar hij onder andere de Herald Sun Tour en twee ritzeges in de Ronde van Zwitserland behaalde. Nog geen halfjaar later verscheurt Meyer zijn contract bij de Afrikaanse formatie.

"Helaas heb ik de moeilijke beslissing moeten nemen om Dimension Data for Qhubeka te verlaten", legt Meyer uit. "Dat is het gevolg van voortdurende persoonlijk problemen die ik de laatste tijd heb meegemaakt. Ik was daarom niet in staat om te trainen of te koersen op een niveau dat nodig is in de WorldTour. Ik kan Douglas Ryder niet genoeg bedanken dat ik de kans heb gekregen om deel te nemen aan zo’n prachtig programma. Om uit eerste hand te zien wat voor impact het team heeft in Afrika door de Qhubeka Foundation en dat ik daarvan deel mocht uitmaken, was erg inspirerend. Ik wens het hele team het grootste geluk van de wereld toe en kijk uit naar de vele succes die voor hen nog volgen."

Of Meyer blijft fietsen op het hoogste niveau, is niet duidelijk.