LottoNL-Jumbo stelt Marc Goos niet meer op

LottoNL-Jumbo stelt Marc Goos niet meer op

Aan het begin van het wielerjaar werd Marc Goos al van de rennerslijst van LottoNL-Jumbo gehaald. Goos is momenteel nog wel verbonden aan het team als personeelslid, maar Goos denkt zelf weer te kunnen fietsen na zijn heupbreuk, die hem lange tijd aan kant hield. Afgelopen dinsdag maakte hij zijn rentree in de kermiskoers Gullegem Koerse, daar werd hij 28ste. 

De ploeg liet echter aan BN/De Stem weten dat Goos niet meer wordt opgesteld in wedstrijden die er echt om doen. In de Ronde van Zwitserland van 2014 viel Goos in een tijdrit en brak daarbij zijn heup. De als eerste verkozen therapie sloeg niet aan en daardoor koos de Brabander ervoor om een zogenoemde MoM-prothese te laten plaatsen op eigen kosten.

Die prothese wordt echter sterk afgeraden door de Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV).  Uit statistieken zou blijken dat vervanging van de prothese binnen vijf jaar procentueel veel hoger ligt dan bij andere methodes. De staf van LottoNL-Jumbo houdt zich aan de adviezen van het NOV en daardoor is Goos veroordeeld tot het rijden van kermiskoersen.