Fietsen tegen diabetes in Tour de Rotterdam op 25 juni

Fietsen tegen diabetes in Tour de Rotterdam op 25 juni

Het belooft een prachtige wielerzomer te worden met de Tour de France en de Vuelta. Maar ook in eigen land is er één wielerevenement dat niet gemist mag worden: de Erasmus MC - Tour de Rotterdam op 25 juni. Een sportdag voor iedereen, waarbij de opbrengst ten goede komt aan het medische onderzoek naar diabetes.Precies een week voor Le Grand Départ in Mont-Saint-Michel is er de 6e editie van de Tour de Rotterdam. Geen tijdritten en bergetappes maar wel een groots wielerevenement voor amateurwielrenners en recreanten met het hart op de goede plek. Er wordt namelijk gefietst om geld in te zamelen voor de strijd tegen diabetes; de ziekte die hard op weg is om volksziekte nummer 1 te worden. Op 25 juni snijdt het mes aan twee kanten: je steunt het Erasmus MC en je beleeft een prachtige dag.

Pelotonstocht van 140 kilometer

De pelotonstocht start bij Topsportcentrum Rotterdam. Weggeschoten door burgemeester Aboutaleb en uitgezwaaid door wielercoryfee Rini Wagtmans, rijdt het peloton met 28 km/u door het prachtige Zuid-Hollandse landschap. De begeleiding is optimaal, met een motorbegeleidingsteam., Road Captains, een volgkaravaan van gastenwagens, een medische staf, een reparatieteam en zelfs een bezemwagen. Ook voor de catering is uiteraard gezorgd.

Recreatietochten en Vrije Toertochten

Maar ook als je geen ervaren wielrenner bent, ben je van harte welkom. Voor liefhebbers zijn er de Vrije Toertochten, ideaal voor sportieve gezinnen. Deze hebben een lengte van 80, 105 of 135 kilometer en voeren de fietsers onder meer door de Biesbosch en de Hoekschewaard. De Recreatietochten zijn nog wat korter, met een tocht van 45 kilometer langs de beroemde molens van Kinderdijk en een stadsrit van 25 kilometer. Ook is er ruimte voor ligfietsers en rolstoelgebruikers.

Aanmelden of eerst meer informatie?

De routes, de catering, het goede doel en natuurlijk veel foto’s: alle informatie is vindbaar op www.erasmusmctourderotterdam.nl. Maar u kunt ook even bellen met 010-703 01 99 of een mailtje sturen naar Cindy Klinge, c.klinge@erasmusmc.nl. Wellicht tot ziens bij de Erasmus MC - Tour de Rotterdam!