'Vinokourov dumpt Boom en heeft oogje op Gilbert'

'Vinokourov dumpt Boom en heeft oogje op Gilbert'

Alexander Vinokourov wil Philippe Gilbert volgend jaar in het Astana-blauw zien rijden. De teambaas heeft genoeg van de tegenvallende resultaten van Lars Boom en ziet in de Belg de ideale vervanger.

Volgens Het Laatste Nieuws is een overgang van Philippe Gilbert van BMC naar Astana zeker mogelijk. Gilbert en Alexander Vinokourov zijn al langere tijd vrienden, volgens de Belgische krant. "Philippe is mijn vriend. Hij woont net als ik in Monaco, we trainen vaak samen", zei Vino in 2011 tegen HLN.

Gilbert zou dan de plaats van Lars Boom innemen. Vinokourov is volgens HLN niet tevreden over de prestaties van de Nederlander. Tel daarbij op het aflopende contract van Boom en grote kans dat we de oud-winnaar van de Eneco Tour volgend seizoen in andere kleuren zien rijden in het peloton.

Ook Vincenzo Nibali lijkt de Kazachse formatie te verlaten. Met het vertrek van de Italiaan ontstaat er financiële ruimte om andere toppers aan te trekken, zoals Gilbert. Vinokourov heeft ook wel een grote portemonnee nodig, gezien het jaarsalaris van 3,3 miljoen euro voor de oud-winnaar van onder andere de Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije.

Foto: Oude tijden herleven? Tijdens de Tour de France, voorafgaand aan de 6de etappe van Dinan naar Lisieux over 226,5 kilometer aan stevige handdruk tussen Alexander Vinokourov (Astana) en Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto).