Kittel met speels gemak naar tweede overwinning

Kittel met speels gemak naar tweede overwinning

Marcel Kittel heeft zijn tweede ritzege behaald in de Giro d'Italia. De Duitser was in de spurt veel te sterk voor zijn concurrenten. Elia Viviani en Giacomo Nizzolo werden respectievelijk tweede en derde. Beste Nederlander was Moreno Hofland op een zevende plaats. 

Maarten Tjallingii maakte zijn woorden waar. Gisteren zei hij al dat hij weer ten aanval zou trekken en dat deed hij dan ook direct vanuit de start. Hij kreeg drie renners met zich mee, namelijk Giacomo Berlato, Johann van Zyl en Julen Amezqueta. Nadat hij gisteren op Berg en Dal Omar Fraile moest voorlaten, lukte het ditmaal wel op de Posbank. Op de macht liet Tjallingii zijn metgezellen een stuk achter zich.

Voor de zege kwam de kopgroep echter nooit in aanmerking, want de maximale voorsprong van acht minuten verdween als sneeuw voor de zon toen het wat onrustig werd in het peloton vanwege dreigende waaiers. Lang spartelde het kwartet op twee minuten. Op iets meer dan tien kilometer van de meet ging Johann van Zyl op zoek naar eigen succes. Hij sloeg een mooi gat, maar werd toch op twee kilometer van het einde teruggepakt.

Vervolgens nam Etixx-Quick Step het heft in handen. Met een perfecte lead-out leidde de Belgische ploeg hun kopman Kittel naar de zege. Met twee vingers in de neus wist de Duitser bij de eerste aanzet een gat te slaan en de overwinning kwam dan ook niet meer in gevaar. Door de zege neemt hij ook de leiderstrui over van Tom Dumoulin. Nummer twee in het klassement, Primoz Roglic, verloor meer dan zeven minuten.