Kristoff: "Ik voel me niet zo sterk als vorig jaar"

Kristoff: "Ik voel me niet zo sterk als vorig jaar"

De vorm van vorig jaar lijkt Alexander Kristoff nog niet te pakken te hebben. De Noor won gisteren wel - na hard werken - de eerste etappe in de Driedaagse De Panne, maar naar eigen zeggen is de Katusha-renner nog niet op 'Vlaanderen-sterkte'. 

In de E3 Harelbeke kwam Alexander Kristoff als 53e over de streep, op bijna zeven minuten van winnaar Michal Kwiatkowski. De Noor van Katusha voelde zich ziekjes en moest twee dagen later Gent-Wevelgem aan zich voorbij laten gaan.

Na vijf zeges in het Midden-Oosten lukte het Kristoff nog niet om een etappe in Europa te winnen, tot gisteren. Samen met het Astana-duo Lieuwe Westra en Alexey Lutsenko bleef hij over en won de sprint met overmacht.

"Deze overwinning geeft me vertrouwen", zegt hij tegen VeloNews. "Ik twijfelde over mijn vorm, omdat ik ziek was. Maar nu probeer ik nog een etappe te winnen en goed voor de dag te komen in de Ronde van Vlaanderen."

De sterke Noor heeft nog vijf dagen om aan zijn vorm te werken, om op hetzelfde niveau als bijvoorbeeld Fabian Cancellara, Peter Sagan en Greg Van Avermaet te komen. "Want ik voel me nog niet zo sterk als vorig jaar", besluit Kristoff.