Lefevere ontevreden over prestaties Etixx-Quick Step

Lefevere ontevreden over prestaties Etixx-Quick Step

Patrick Lefevere is ontevreden over de prestaties van zijn ploeg Etixx-Quick Step. Na de eerste etappe in de Driedaagse van De Panne barstte de bom bij de teammanager. Na eerdere teleurstellingen in Het Nieuwsblad, E3 en Gent-Wevelgem verdedigde Lefevere zijn renners nog, maar gisteren liet hij zijn ontgoocheling in Het Nieuwsblad duidelijk merken.

"Die eindwinst kunnen we vergeten. Met Kittel in Oostduinkerke en de korte ochtendrit en Martin voor de tijdrit kunnen we wel nog iets doen. Niet dat de Driedaagse bovenaan mijn wishlist staat, maar de renners hebben alle redenen om ontgoocheld te zijn. Ze hadden zelfs een tekeningetje gekregen. Daar stond de tactiek op: waar, wat, hoe en wanneer. Toch laten ze zich verrassen. Zestien kilometer neutralisatie, meteen zijwind en vijftig man weg. We hadden er twee mee: Martin en Kittel. En die maakten fouten. Oké, onze Duitsers hebben misschien minder terreinkennis, maar dat is geen excuus.”

Ook over Guillaume Van Keirsbulck sprak Lefevere harde woorden. "Het is tijd dat Guillaume voor de spiegel gaat staan. Hij heeft de laatste tijd van alles last. Ik ben totaal niet tevreden over hem. Ik hoop dat hij dat ook niet van zichzelf is.”