Chris Froome: Op jacht naar het tweede geel op rij

Chris Froome: Op jacht naar het tweede geel op rij
  • Chris Froome Chris Froome

Chris Froome gaat iets proberen wat sinds Miguel Indurain in 1992 geen enkele renner meer (op legale wijze) is gelukt: twee jaar op rij de Tour de France winnen. Voor de Sky-renner staat, zelfs in een olympisch jaar, alles is het teken van het geel. "De Tour blijft de heilige graal van het wielrennen."

De Tour, dat is weer het grote doel van Chris Froome. Maar ook de Olympische Spelen zoemen rond in zijn achterhoofd. De Brit acht zichzelf voornamelijk kansen toe op het wegparkoers, hoewel hij waarschijnlijk ook de tijdrit voor zijn rekening wil nemen. De crux zit hem met name in de data van de twee grote evenementen; de Ronde van Frankrijk eindigt op zondag 24 juli en het olympisch toernooi begint voor wielrenners op zaterdag 6 augustus.

Tel daar bovenop het eventueel rijden van lokale rondjes om de kerk in een willekeurig dorp, de verplaatsing van Europa naar Brazilië en het tijdsverschil en de weg naar een olympisch gouden plak is verre van ideaal.

Froome: "Mijn prioriteit ligt bij de Tour. Die drie weken fietsen in Frankrijk is in het wielrennen de heilige graal. Dat is voor iedereen de maatstaaf. De Tour symboliseert voor mij dat de sterkste renners ter wereld tegen elkaar strijden. Als je wilt laten zien dat je de beste bent, dan is de Tour de France het podium daarvoor."

 

Wieler Revue 2016-02Lees het complete interview met Chris Froome in de nieuwste Wieler Revue. In dit nummer ook een interview met Marcel Kittel, die op weg terug is naar de sprinttop. Daarnaast volgden we Roompot-Oranje Peloton in de zandbak van Oman en kun je prachtige prijzen winnen met onze Voorjaarspuzzel!

? Bestel hier het nieuwe nummer van Wieler Revue in onze webshop!