Mikel Landa: “Giro is het hoofddoel”

Mikel Landa: “Giro is het hoofddoel”
  • Afbeelding van Mikel Landa Mikel Landa

Mikel Landa zijn transfer naar Team Sky is de meest opvallende verschuiving onder de klassementsmannen. Bij Sky zal hij uitgespeeld worden in de Giro d’Italia. In Italië werd hij vorig jaar derde achter Alberto Contador en ploeggenoot Fabio Aru.

De Bask is niet geheel tevreden met het parkoers voor de 99ste Ronde van Italië, maar gaat voor het hoogste in mei. Zo laat hij weten aan Cyclingnews.com. “Het had me beter kunnen liggen. Ik had graag meer bergop finishes gehad, bijvoorbeeld op type klimmen als de Zoncolan. Maar er zijn genoeg zware bergetappes, ondanks dat de finishes in de eerste week niet zo moeilijk zijn als die van dit jaar. Ik moet hard werken aan mijn tijdrit. Er zijn drie tijdritten en ik kan het me niet veroorloven daar teveel tijd te verliezen.” Verder zal Landa waarschijnlijk hetzelfde programma als afgelopen jaar rijden. Hooguit start hij met iets meer dagen aan de strijd om de Maglia Rosa.

Bij Team Sky zal Landa voor het eerst uitgespeeld worden als absolute kopman in een grote ronde. “Bij Astana waren er twee leiders voor de komende jaren en was er geen ruimte voor mij. Ik graag proberen om een leider te zijn en dit was de manier om dat te doen.” Of Landa na de Giro ook de Tour gaat rijden, is nog niet bekend. “Het doel is de Giro en daarna zien we wel.”